Brev till Anna från pappa

Saknaden en förälder känner då ett barn grundlöst* avskilts från denna förälder är smärtsam. Oftast går det inte att få tala med sitt eget barn, eller att nå barnet med ett brev. Här är en pappas försök att nå sin då 10-åriga dotter, som han hennes första sju år haft en kärleksfull och nära relation med:

 

”Anna

Jag vill att du skall veta att jag tänker på dig varje dag och tänker på allt roligt vi har gjort.

Du har sagt att du tror att jag är arg och besviken på dig.

Jag vill att du skall veta att jag INTE är arg eller besviken på dig. Jag tycker att det är tråkigt att vi inte träffas och att du inte får träffa dina kusiner och farmor och farfar som saknar dig mycket.

På USB-stickan finns några av de foton som jag brukar titta på.

Ibland tog jag ledigt från jobbet och vi brukade åka till Skansen. Vi tog bussen från Värmdö till slussen och sen tog vi Djurgårdsfärjan.

Du var väldigt pratsam och du brukade prata med alla som ville prata.

Du gillade att pyssla och du brukade leka med mina fiskedrag och jiggar. Jag var tvungen att plocka bort krokarna så att du inte skulle göra dig illa. Du brukade rita och sätta på klistermärken på dragen.

Ibland band du fiskeflugor. Det finns med en bild där du band en jättestor fiskefluga. Du ville bara använda de vackraste fjädrarna och du hade en egen låda med vackra fjädrar. Fjädrarna hade vi köpt på Vildmarksmässan.

Bilden där vi grillar kyckling är från några öar i skärgården. Vi var där ganska många gånger. Jag tror att ön som vi var på heter Storskär. Du frös och lånade min skjorta.

Vi brukade ofta vara ute med båten. Ibland snorklade vi, du hade våtdräkt, simfenor, cyklop och snorkel. Om du såg en vacker snäcka och det var för djupt brukade du peka och jag fick dyka ner och hämta snäckan.

På bilden där du drar gummibåten var du sex år. Du brukade sitta i gummibåten och jag bogserade den med min båt.

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.

Pappa”

 

* I detta fall, som i flera andra fall, är det en speciell barnpsykiater och en viss advokat, som utan saklig grund lagt grunden för att göra dessa barn faderlösa. Glädjande nog finns det många exempel på fall då dessa yrkesutövares inblandning inte övertygat domstolarna om att det är bäst för barnet att avskilja deras pappa eller mamma och låta barnet växa upp utan nära vardaglig kontakt med denna förälder, som INTE gjort barnet något illa, dvs. avskiljandet är oberättigat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.