6 augusti, Hiroshima, några tankar…

Förödelsen var stor när Enola Gay släppt atombomben över Hiroshima. Skadeverkningarna enorma. Piloten hade döpt bombplanet efter sin mamma.Efter utfört uppdrag återvände han. Han såg inte effekterna av bomben han släppte. Han gjorde det han skulle göra.

Många gör det de ska göra. Utan att se effekterna av det de gör.

Ibland, och i dag Hiroshimadagen, mer än andra dagar, tänker jag att de liksom släpper den ena bomben efter den andra, de spränger sönder familjer, bryter ner relationer, skapar förödelse. Med ofta enorma skadeverkningar. De ser inte dessa. liksom de ofta är blinda för vanvård, psykisk och fysisk barnmisshandel.

Det är samma skäl de spränger sönder familjeband och gör barn rotlösa: brist på verktyg att utreda på ett sakligt och opartiskt sätt. De ställer diagnoser och gör bedömningar de inte har kvalifikationer för.

Efter utfört uppdrag tar de nästa. Liksom stridspiloten är deras uppdrag viktigt. De ser, liksom han inte effekterna. De gör det de ska göra.

Finns det hopp om en ljusning? 

Undrar ni vilka jag åsyftar? Jo, det är socialsekreterarna.